چای، این نوشیدنی گرم بدلیل اینکه آرامشبخش است و خستگی را از تن بیرون میکند، طرفداران زیادی دارد. لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر میشود که بدانید این نوشیدنی سالم و پرطرفدار خواص درمانی هم دارد. اگر بلاگ های قبلی چای غنچه را نخوانده اید حتما سری به آنها بزنید. امروز با بلاگ جدید چای غنچه همراه باشید تا نکات جالبی را درباره چای ایرانی یاد بگیریم.
حدود ۳۰۰۰ نوع مختلف چای در جهان وجود دارد
طبق چندین مطالعهی انجام شده: “عطر و طعم چایها، مانند بسیاری از نوشیدنی های دیگر، به محل رشد آنها و همچنین نوع بوته، برگ وساقه بستگی دارد. چای هایی که شما می خرید گاها ترکیبی از انواع مختلف چای است.” تعداد زیادی از چای ها در سرتاسر جهان وجود دارد و هرکدام طرفداران زیادی دارند.
بهترین نوع چای ایرانی نوع بهاره آن است.
چای ایرانی در سه فصل بهار، تابستان و پاییز برداشت می شود، اما عموما چای هایی که در فصل بهار برداشت می شوند، بسیار مناسب تر هستند و در طعم و بو در رتبه اول می باشند.
چای نعناع در واقع چای نیست، دمنوش است.
چای فقط از برگ های گیاه کاملیا به دست می آید. هر چیز دیگری، یک گیاه (مانند نعناع) یا میوه (مانند تمشک) دمنوش محسوب میشود.
چای سبز فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.
یک سری ترکیبات در چای وجود دارد که عمدهترین آنها پلی فنولها هستند. میزان آن در چای سبز بیشتر از انواع دیگر چای است. این مواد گیاهی یا اصطلاحاً آنتی اکسیدان ها، از بروز سرطان پیشگیری کرده و برخی علائم پیری و پیری زودرس را کاهش می دهند.
بیشتر بخوانید: افسانه های چای
اندازه درست چای در روز 3 لیوان است.
گفته می شود مناسب ترین میزان برای مصرف روزانه چای سیاه برای بیشتر افراد، ۳ فنجان (۷۱۰ میلی لیتر) یا کمتر است.
اگر کمبود آهن دارید ولی از نوشیدن چای لذت می برید پیشنهاد می شود این نوشیدنی را میان وعده های غذایتان میل کنید.
چای بعد از آب محبوب ترین است!
چای پس از آب آشامیدنی بیشترین مصرف را در سرتاسر دنیا دارد و پرطرفدارترین و ارزان قیمتترین نوشیدنی بعد از آب است.
تمام ترکیبات چای مفید هستند.
برگ چای غیر این آنتی اکسیدانهایی که گفته شد ترکیبات دیگری از جمله کلسیم، منیزیم، منگنز، سدیم، پتاسیم، بعضی اسیدهای آلی، ویتامینهای گروه B، C و E، مقداری کافئین و فیبر نیز دارد.
کافئین چای بیشتر از قهوه است.
از نظر وزنی کافئین چای بیشتر از قهوه است. اما معمولا از چای کمتری برای یک فنجان استفاده میکنیم. به همین دلیل در مجموع بازهم کافئین قهوه در یک فنجان بیشتر است.
بهترین ظرف برای دم کردن چای نوع شیشه ای است.
بهترین ظروف برای دم کردن چای ایرانی همان ظروف شیشه ای هستند. چون ظروف قدیمی مانند ظروف مسی و برنجی می توانند در طعم چای تاثیرگذار باشند و آن را عوض کنند.
قدیمی ترین چای، چای سبز است!
از بین انواع چای ، چای سبز قدمت طولانی تری دارد و برای اولین بار در کشور چین کشف شد.
بهترین نوع چای سبز ارگانیک است زیرا در ترکیبات آن مواد شیمیایی و افزودنی ها وجود ندارد.
بلاگ های بیشتر چای سبز: چای سبز برای سلامتی مفید است
چای کیسه ای در اوایل دهه ۱۹۹۰ اختراع شدند.
در مورد زمان اختراع اولین چای کیسهای بحث زیادی وجود دارد اما مطالعات و مدارک زمان اختراع آن را حدود ۳۰ سال پیش می دانند.
چای دارویی برای قلب محسوب می شود.
نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه میشود. چای از ایجاد لختههای خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر میشود پیشگیری میکند.
چای چربی را کنترل می کند.
مطالعات نشان دادهاند که بالا بودن چربی خون از عواملی است که فرایند پیری را در بدن تسریع میکند. و نوشیدن چای به خصوص چای سبز به دلیل فلاونوئیدهائی که دارد سطح چربی خون به خصوص کلسترول بد را کاهش میدهد.